De perfecte storm
21 juni 2024 
2 min. leestijd

De perfecte storm

De perfecte storm

Daar stond ik dan, met mijn blote voeten in het water van de Grote Oceaan. We hadden al een heftige week achter de rug. En een nog veel heftiger jaar. We waren toe aan een ontspannen vakantie, maar het werd alles behalve dat. Het werd een reis met een storm aan emoties, doorbraken, leermomenten, accepteren, loslaten en weer doorgaan.

Het stormde in mijn hoofd. Een hele harde wind met orkaankracht. Wat was er veel gebeurd het afgelopen jaar en ik was nog niet in staat geweest om het allemaal een plekje te geven. De twee meest ingrijpende en letterlijk levens veranderende gebeurtenissen waren het plotselinge verlies van mijn vader en het verlies van onze kinderwens.

Levenspad 

Dit was onze eerste reis in een stormachtige tijd. In mijn hoofd vraag ik mij nu af of ik aan het begin, in het oog of aan het einde van de storm sta. Was dit het begin van een hele nieuwe periode nadat we deze storm hebben doorstaan? Zit ik er nog middenin of begint de storm nog maar net? Wat wel duidelijk is, is dat deze twee gebeurtenissen mijn leven zo op zijn kop zetten, dat mijn levenspad hierdoor weleens heel anders zou kunnen gaan lopen dan dat ik van tevoren had gedacht.

Geen hulp meer kunnen vragen aan mijn vader, nooit meer zijn mening over heel veel zaken horen, hoewel die mening vaak anders was dan de mijne leverde dat zo mooie gesprekken op. Het gemis van dat kindje wat nooit zou komen. Wat voor invloed dit zou hebben konden we toen nog niet beseffen. Niet bevatten.

Achteraf terugkijkend is het allemaal veel helderder en weet ik dat ik goed uit die storm gekomen ben. Die perfecte storm. Maar wat is nou precies een perfecte storm?

De perfecte storm als noodzaak 

De perfecte storm is noodzaak voor een leven vol voldoening en geluk. Zonder stormen in je leven zijn er geen leermomenten en word je niet gedwongen om uit je comfortzone te stappen. Binnen je comfortzone vind er geen groei plaats en dus geen geluk. Buiten je comfortzone liggen de spannende, soms angstige momenten en je raadt het al; daar ligt je groei. Daar geef je voldoening aan je leven. En weet je wat grappig is? Wanneer je maar vaak genoeg uit je comfortzone stapt, zal die vanzelf groter worden. Je wordt steeds comfortabelen in het oncomfortabele.

Natuurlijk is verlies altijd heftig en zwaar en ik zeg ook zeker niet dat dit oké is, maar wat ik bedoel is dat je door verlies gedwongen wordt om een andere weg te nemen. Neem die weg en maak die beslissing. Ga angst niet uit de weg, maar loop vol vertrouwen die storm in. Je zal er altijd beter uitkomen.

Daar stond ik dan, met mijn blote voeten in het water van de Grote Oceaan. We hadden al een heftige week achter de rug. En een nog veel heftiger jaar. We waren toe aan een ontspannen vakantie, maar het werd alles behalve dat. Daar in dat water liet ik onze kinderwens los en ik wist dat mijn vader op haar zou passen. Hij zou haar onder zijn hoede nemen en ik wist dat hij haar zou beschermen tegen iedere storm.

Podcast

Wil je het hele verhaal horen hoe wij in ons leven een aantal stormen letterlijk en figuurlijk hebben doorstaan? Luister dan onze podcast nummer 116, de perfecte storm.

Ben jij klaar om jouw DROOMLEVEN te leven? 

Stel je voor: een leven waarin persoonlijke groei hand in hand samengaat met ultieme vrijheid. 


Een leven waarin jij kunt reizen en werken waar en wanneer jij wilt, alles volgens jou eigen voorwaarden!Download nu ons gratis e-book en ontdek de 6 krachtige en levens veranderende stappen volgens de TRAVEL Methode, die jou klaar maken om locatie onafhankelijk te leven. Jeroen en Ivette

Laat je nog meer inspireren en luister onze podcastDeze podcast kan je ook luisteren via: