De perfecte storm
23 november 2022 
2 min. leestijd

De perfecte storm

De perfecte storm

Daar stond ik dan, met mijn blote voeten in het water van de Grote Oceaan. We hadden al een heftige week achter de rug. En een nog veel heftiger jaar. We waren toe aan een ontspannen vakantie, maar het werd alles behalve dat. Het werd een reis met een storm aan emoties, doorbraken, leermomenten, accepteren, loslaten en weer doorgaan.

Het stormde in mijn hoofd. Een hele harde wind met orkaankracht. Wat was er veel gebeurd het afgelopen jaar en ik was nog niet in staat geweest om het allemaal een plekje te geven. De twee meest ingrijpende en letterlijk levens veranderende gebeurtenissen waren het plotselinge verlies van mijn vader en het verlies van onze kinderwens.

Levenspad

Dit was onze eerste reis in een stormachtige tijd. In mijn hoofd vraag ik mij nu af of ik aan het begin, in het oog of aan het einde van de storm sta. Was dit het begin van een hele nieuwe periode nadat we deze storm hebben doorstaan? Zit ik er nog middenin of begint de storm nog maar net? Wat wel duidelijk is, is dat deze twee gebeurtenissen mijn leven zo op zijn kop zetten, dat mijn levenspad hierdoor weleens heel anders zou kunnen gaan lopen dan dat ik van tevoren had gedacht.

Geen hulp meer kunnen vragen aan mijn vader, nooit meer zijn mening over heel veel zaken horen, hoewel die mening vaak anders was dan de mijne leverde dat zo mooie gesprekken op. Het gemis van dat kindje wat nooit zou komen. Wat voor invloed dit zou hebben konden we toen nog niet beseffen. Niet bevatten.

Achteraf terugkijkend is het allemaal veel helderder en weet ik dat ik goed uit die storm gekomen ben. Die perfecte storm. Maar wat is nou precies een perfecte storm?

De perfecte storm als noodzaak

De perfecte storm is noodzaak voor een leven vol voldoening en geluk. Zonder stormen in je leven zijn er geen leermomenten en word je niet gedwongen om uit je comfortzone te stappen. Binnen je comfortzone vind er geen groei plaats en dus geen geluk. Buiten je comfortzone liggen de spannende, soms angstige momenten en je raadt het al; daar ligt je groei. Daar geef je voldoening aan je leven. En weet je wat grappig is? Wanneer je maar vaak genoeg uit je comfortzone stapt, zal die vanzelf groter worden. Je wordt steeds comfortabelen in het oncomfortabele.

Natuurlijk is verlies altijd heftig en zwaar en ik zeg ook zeker niet dat dit oké is, maar wat ik bedoel is dat je door verlies gedwongen wordt om een andere weg te nemen. Neem die weg en maak die beslissing. Ga angst niet uit de weg, maar loop vol vertrouwen die storm in. Je zal er altijd beter uitkomen.

Daar stond ik dan, met mijn blote voeten in het water van de Grote Oceaan. We hadden al een heftige week achter de rug. En een nog veel heftiger jaar. We waren toe aan een ontspannen vakantie, maar het werd alles behalve dat. Daar in dat water liet ik onze kinderwens los en ik wist dat mijn vader op haar zou passen. Hij zou haar onder zijn hoede nemen en ik wist dat hij haar zou beschermen tegen iedere storm.

Podcast

Wil je het hele verhaal horen hoe wij in ons leven een aantal stormen letterlijk en figuurlijk hebben doorstaan? Luister dan onze podcast nummer 116, de perfecte storm.

Ben jij klaar om binnen nu en één jaar

Locatie onafhankelijk te leven en je baan in loondienst op te zeggen? 

Stap nu in om van 2023 jouw DROOM jaar te maken

Een online jaartraject speciaal op maat voor jullie gemaakt, waar je leert om met een sterke mindset en complete stappenplan jouw droom om locatie onafhankelijk te leven eindelijk waar te maken.

Het complete stappenplan om binnen 1 jaar van een baan in loondienst naar locatie onafhankelijk te leven.


Het jaartraject inclusief een jaar lang begeleiding biedt alle handvatten om een sterke mindset te creëren, om groots te denken en inkomen over de grens op te bouwen.
Het jaartraject waarin je alles leert om binnen 12 maanden van een baan in loondienst naar een locatie onafhankelijk leven gaat, met een inkomen over de grens.

De TRAVEL methode.


Waarom de TRAVEL methode?
Wij hebben lang nagedacht hoe we dit traject gaan noemen.
Reizen stond natuurlijk bovenaan.
Dat is het grote doel om te halen met dit traject.
Maar om dat doel te halen, zullen jullie een aantal stappen bij langs moeten gaan.
En heel eerlijk, het is een makkelijke formule. Elke maand komen een aantal aspecten terug en die formule hebben we een heerlijk reissausje gegoten, namelijk de TRAVEL methode

De GROEPSCOACHING start op donderdag 19 januari 

Er is ruimte voor maximaal 15 personen VOL = VOLJeroen en Ivette


  Deze podcast is ook te vinden op: 

  Of ga zelf aan de slag om jouw DROOM leven waar te maken 

  Ivette Langeveld

  online training "van DROOM naar DOEN" 

   Het KRACHTIGE programma jouw locatie onafhankelijk leven te starten!

  Het programma om in 3 simpele en krachtige stappen met een positieve mindset jouw doelen te behalen, ideale droomleven te leven en jouw awesome 2.0 versie gaat leven vanuit bruisende energie, meer geluk en vrijheid

  Nu voor € 195

  inclusief heel veel extra bonussen