Doe jij wat je leuk vindt?
15 maart 2024 
2 min. leestijd

Doe jij wat je leuk vindt?

Het is nog al een titel. Doen wat je leuk vindt. 

Ik heb een aantal vragen voor je. 

Ben jij gelukkig met het werk dat je nu doet? Haal je er genoeg voldoening uit en zou je dit werk tot aan je pensioen willen doen?

Wanneer het antwoord op deze vragen drie keer ‘ja’ is mag je jezelf heel gelukkig prijzen.

Wanneer dit niet het geval is, mag je jezelf achter de oren krabben en jezelf de vraag stellen wat je nou wel het liefste zou doen.

Wat wij als meest genoemde reden horen waarom iemand zijn leven zou willen veranderen is de behoefte aan vrijheid. Deze vrijheid vind je bijna nooit in loondienst. Je zal hier bijna altijd zelf voor moeten gaan ondernemen. Wanneer je er voor kiest om je leven om te gooien zal je altijd tegen weerstand van je omgeving aan lopen. Zij zijn niet klaar voor jouw verandering en willen je niet zien veranderen. “Doe nou maar gewoon” zal je vaak horen.

Wanneer je begint om te gaan met mensen die je wel begrijpen, met like-minded people zal het gemakkelijker gaan, maar laat je hier ook niet te veel door leiden. Want er zijn altijd mensen om je heen die een andere mening hebben. De mensen die al langere tijd ondernemen zullen je altijd willen helpen met tips en adviezen. Heel belangrijk is het dat deze tips en adviezen wel bij jouw manier van ondernemen passen.

Je kan je ook heel onzeker gaan voelen van al die successen van andere ondernemers. Je kan helemaal worden teruggeslagen als je bij andere ondernemers de successen leest en ziet.

Hier kan je best door van slag raken. Even een rondje Instagram en de successen en het gelukkige leven van anderen spatten recht in je gezicht.

Weg energie.

Weg alle goede bedoelingen om aan de slag te gaan.

Er zijn heel veel mensen die tips hebben en het is natuurlijk allemaal heel goed bedoeld. Het zit in ons om te willen helpen. Om adviezen te geven.

Maar al die verschillende adviezen kunnen best wel overweldigend zijn.

Tijd om te luisteren naar alleen jezelf. Tijd om je even terug te trekken en alleen te luisteren naar de stem in jouw binnenste. Want zelf heb je alle antwoorden al.

Om uit te vinden wat jouw ultieme doel is in het leven, jouw grootste droom, jouw ultieme baan of jouw ultieme product of dienst als ondernemer, hoef je niet te gaan graven in je gedachten. Dit komt nooit voort uit denken, maar juist uit stil zijn.

Neem elke dag een moment voor jezelf. Plan een half uurtje rust in. Geen muziek, geen socials, geen afspraken, Telefoon uit of op niet storen.

Zet je intentie, stel jezelf de vraag: waar word ik echt gelukkig van?

Sluit je ogen en wees stil.

Voel de energie die door je lichaam stroomt. Begin bij je handen. Voel je die lichte trilling, die energie? Ga nu verder en begin deze energie in andere delen van je lichaam te voelen.

Voordat je het weet, ben je gedachtenloos en is er plotsklaps ruimte voor inspiratie. Van dit moment in stilte zal je nieuwe energie krijgen. Je zal je fitter voelen en je kan nieuwe inspiratie tot je krijgen en waarschijnlijk zal je heel snel antwoord op de vraag hebben en weten: HIER word ik gelukkig van en DIT ga ik doen.

Ben jij toe aan om een nieuw leven op te bouwen op jouw voorwaarden? 

Dan hebben we een hele inspirerende gratis stappen voor jou

Creëer binnen één jaar een locatie onafhankelijk leven met een inkomen over de grens 

Ontdek in deze gratis stappen 6 krachtige stappen naar een locatie onafhankelijk leven op jouw voorwaarden, vol avontuur, overvloed en happiness

Ben jij klaar om jouw DROOMLEVEN te leven? 

Stel je voor: een leven waarin persoonlijke groei hand in hand samengaat met ultieme vrijheid. 


Een leven waarin jij kunt reizen en werken waar en wanneer jij wilt, alles volgens jou eigen voorwaarden!Download nu ons gratis e-book en ontdek de 6 krachtige en levens veranderende stappen volgens de TRAVEL Methode, die jou klaar maken om locatie onafhankelijk te leven. Jeroen en Ivette

Laat je nog meer inspireren en luister onze podcastDeze podcast kan je ook luisteren via: