Doorbreek het leven dat door anderen is bepaald
01 maart 2022 
in Mindset
5 min. leestijd

Doorbreek het leven dat door anderen is bepaald

Daar sta je niet direct bij stil. Dat hoeft ook niet. Het leven dat je nu leeft, is een geschreven programma samengesteld door de mensen die de afgelopen jaren op jouw pad zijn gekomen.

We hebben allemaal een telefoon of een computer in ons bezit. In bijna alle elektronische apparaten zit tegenwoordig wel een computer, deze wordt bestuurd door één of meerdere programma’s. Maar wist je eigenlijk wel dat wij in ons zelf ook een programma hebben draaien? De programma’s voor onze apparatuur is geprogrammeerd of geschreven door mensenhanden. Maar wie heeft ons eigen programma dan geschreven?

Eén ding is zeker, dat heb je niet zelf gedaan. En dat is eigenlijk heel jammer, want dit programma bepaalt 100 procent wie wij zijn, hoe wij reageren op dingen, wat we leuk vinden, wat we eng vinden, maar ook onze carrière, ambities en zelfs wat we verdienen. En zo is er nog zoveel meer. Maar we leven ons leven dus op een programma dat iemand anders voor ons geschreven heeft.

Voor een dubbeltje geboren

Hoe is dat dan in zijn werk gegaan? Toen wij als kind ter wereld kwamen waren we helemaal blanco. Alles is nieuw en alles moesten we toen nog leren. De opvoeding is dan natuurlijk heel belangrijk voor het eindresultaat van jou als mens. Natuurlijk zijn er ook genen die wat meespelen.

De mix van je ouders zorgt voor een groot deel van je uiterlijk en zo ook nog wel meer natuurlijk. Met name als je jong bent zijn de mensen om je heen heel belangrijk voor jou want alles wat zij zeggen en denken wordt op jou overgebracht en dit laadt jouw programma in. Dit wordt jouw blauwdruk. Hadden je ouders bijvoorbeeld niet zo’n goede relatie met geld, dan is de kans groot dat jij ook geen grootverdiener wordt.

Als je voor een dubbeltje geboren bent, word je nooit een kwartje, wie kent deze spreuk niet? Maar het geeft precies weer hoe wij (vooral in Nederland) denken over geld. Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg, is er ook zo één. Het lijkt onschuldig, maar zo wordt ons computertje wel verkeerd geprogrammeerd.

En begrijp me niet verkeerd hè, dit gebeurt niet met opzet, maar met de allerbeste bedoelingen.

Leraren spelen hierbij ook een grote rol

Ook leraren en leraressen hebben een grote invloed op hoe jij over je zelf denkt.

Zelf heb ik het op de lagere school meegemaakt. In groep 8 van de basisschool zei de hoofdmeester letterlijk tegen mij: Jij kan toch niet leren, jij gaat er niet komen. Nou, daar was ik mooi klaar mee. En geloof me, daar heb ik heel lang last van gehad.

Altijd had ik het gevoel dat ik toch te min was. Ik was jaloers op de meisjes die naar de HAVO gingen of door gingen studeren. Met de gedachte, dat kan ik toch niet.

Toch heb ik dit patroon doorbroken. Allemaal op mijn eigen wilskracht.

Ik heb mijn denken opnieuw geprogrammeerd en heb er alles aan gedaan om het wel te gaan leren. De laatste jaren heb ik heel veel cursussen en online programma’s gevolgd. Daarnaast heb ik mij laten begeleiden door verschillende coaches en heb er alles aan gedaan om hier nu te staan. Het komt allemaal op jouw eigen wilskracht aan.

De weide wereld in

Met ons geconditioneerde brein gaan we de weide wereld in, we gaan naar school, we gaan aan het werk, maken als het een beetje meezit wat carrière. Als het een beetje meezit, ontmoeten we onze levenspartner, worden gelukkig en hopelijk op een gezonde manier oud. Dit is het leven, dat we volgens ons programma zouden moeten leven.

Voor velen is de vraag: Brengt dit geluk? Ik zit opgesloten in een onzichtbare kooi en ervaar absoluut geen vrijheid. Het gaat knagen, er ontstaan lichamelijke kwaaltjes of ziektes. Kortom; we ervaren geen geluk, we worden pessimistisch. Dat wil je toch niet?

Hoe kan ik dit doorbreken?

Wat nu als ik je vertel dat je deze cirkel kunt doorbreken? Dat je kunt stoppen met je average life en dat je vanaf nu kunt gaan shinen in jouw allermooiste droomleven. Dat je kunt breken met alle gewoonten die jou houden op de plek waar je nu bent.

Alles begint met een gedachte.

De grootste les die ik de laatste jaren geleerd heb: alles begint met een gedachte. Hiermee bedoel ik, dat alles wat jij kan bedenken jij ook kan waarmaken. Ga er eens voor jezelf over nadenken. Wat is jouw allergrootste droom?

Ik ga binnenkort mijn grootste droom waarmaken. Eind maart vertrek ik voor onbepaalde tijd naar Bali. Ik heb mijn droomleven gerealiseerd!

Wil jij leren om jouw grootste droom uit te laten komen?

Wil jij vrijheid creëren om jouw droomleven te leven? 

Ik gun je dat jouw droom uit mag komen. Dat jij altijd gelukkig bent.

Daarom heb ik voor jou het online cursus Dromen – Durven – Doen gemaakt!

In deze cursus leer je alles over de wet van aantrekking en hoe jij jouw droomleven manifesteert. Daarnaast krijg je alle handvatten om in simpele en krachtige stappen, én met een positieve mindset jouw doelen te halen

Met deze cursus leer je vanuit bruisende energie, meer geluk en vrijheid jouw ideale droomleven te leven.

Verandering is op ieder moment mogelijk zodra jij besluit om aan het roer te gaan staan. Maak van jezelf jouw awesome 2.0 versie!

Wat zeg je ervan?

Gaan we samen aan de slag om jouw dromen uit te laten komen?

Dan is deze cursus echt iets voor jou!

Je gaat niet alleen dingen LEREN, maar vooral veel BEREIKEN!

Mocht je nu vragen hebben stuur ons dan gerust een berichtje via Instagram @jeroenenivette

Geniet van deze mooie dag en maak jouw dromen waar. van droom naar doen

 

Ben jij klaar om binnen nu en één jaar

Locatie onafhankelijk te leven en je baan in loondienst op te zeggen? 

Stap nu in om van 2023 jouw DROOM jaar te maken

Een online jaartraject speciaal op maat voor jullie gemaakt, waar je leert om met een sterke mindset en complete stappenplan jouw droom om locatie onafhankelijk te leven eindelijk waar te maken.

Het complete stappenplan om binnen 1 jaar van een baan in loondienst naar locatie onafhankelijk te leven.


Het jaartraject inclusief een jaar lang begeleiding biedt alle handvatten om een sterke mindset te creëren, om groots te denken en inkomen over de grens op te bouwen.
Het jaartraject waarin je alles leert om binnen 12 maanden van een baan in loondienst naar een locatie onafhankelijk leven gaat, met een inkomen over de grens.

De TRAVEL methode.


Waarom de TRAVEL methode?
Wij hebben lang nagedacht hoe we dit traject gaan noemen.
Reizen stond natuurlijk bovenaan.
Dat is het grote doel om te halen met dit traject.
Maar om dat doel te halen, zullen jullie een aantal stappen bij langs moeten gaan.
En heel eerlijk, het is een makkelijke formule. Elke maand komen een aantal aspecten terug en die formule hebben we een heerlijk reissausje gegoten, namelijk de TRAVEL methode

De GROEPSCOACHING start op donderdag 19 januari 

Er is ruimte voor maximaal 15 personen VOL = VOLJeroen en Ivette


  Deze podcast is ook te vinden op: 

  Of ga zelf aan de slag om jouw DROOM leven waar te maken 

  Ivette Langeveld

  online training "van DROOM naar DOEN" 

   Het KRACHTIGE programma jouw locatie onafhankelijk leven te starten!

  Het programma om in 3 simpele en krachtige stappen met een positieve mindset jouw doelen te behalen, ideale droomleven te leven en jouw awesome 2.0 versie gaat leven vanuit bruisende energie, meer geluk en vrijheid

  Nu voor € 195

  inclusief heel veel extra bonussen