Hoe maak ik lol - door Jeroen
14 november 2022 
7 min. leestijd

Hoe maak ik lol - door Jeroen

“Hoe maak ik lol?”

Heb jij nu echt elke dag lol in je leven? Ben je gelukkig en blij met waar je nu staat? Je werk, je privé, je vrije tijd?

Echt waar? Weet je dat wel echt zeker? 

Hoe ik LOL maak? Ik zal je vertellen hoe ik het gedaan heb. Hoe ik het voor elkaar kreeg om lol te krijgen. Vreemd woord eigenlijk; lol. Later in deze blog ga ik je vertellen wat dit precies is en hoe jij het net als ik ook kunt krijgen.

Maar eerst ga ik jou een paar vragen stellen:

Ben je gelukkig? Heb je een fijn huis? Misschien is dat wel je droomhuis, maar maakt dat huis je gelukkig? Misschien was er euforie toen je het kocht of toen je er voor het eerst introk. Maar is dat gevoel eigenlijk niet heel snel verdwenen toen je er eenmaal woonde? Vreemd eigenlijk hoe we denken geluk te vinden in materialistische zaken zoals een huis of een auto. Makes you think, right?

Nog een vraag aan je: Is het werk dat je doet ook echt wat je jezelf jaren geleden had voorgesteld? Zou je dit werk tot aan je pensioen willen doen? 

Ik stelde deze vraag een paar jaar geleden aan mijzelf. Ik had een goede baan. Ik was contactlensspecialist en was in mijn eentje verantwoordelijk voor de contactlenzen praktijk bij de grootste brillenketen van Nederland in de binnenstad van Groningen. Ik hielp heel veel klanten per dag. Dit waren ook nog eens allemaal super leuke klanten waar ik vaak mooie gesprekken mee voerde. Ik had het naar mijn zin. En toch wilde ik dit niet mijn hele leven blijven doen. Ik reisde 's morgens en 's middags een uur om op en van mijn werk te komen. Lange dagen van huis. Er bleef te weinig vrije tijd over voor leuke dingen. Al mijn vrije dagen planden we lange tijd vooruit. Weekendjes weg, genieten. Ik leefde van weekend naar weekend en van vakantie naar vakantie. Kort Gezegd leefde ik in een sleur.

Dromen

Laat ik jou nog een vraag stellen: wat heb jij met je dromen gedaan? Heb je er alles aan gedaan om die uit te laten komen of had je al snel zoiets als; ach dat zal toch nooit gebeuren? En heb je gesetteld met het veilige, het bekende?

Ik had een droom. Een droom die ik gelukkig deelde met Ivette. In januari 2019 hebben wij afzonderlijk van elkaar ons eigen droomleven opgeschreven. Wat wil ik echt? Wat wil ik wanneer alles mogelijk is zonder beperkingen als geld en zonder al die beperkende gedachten. Wat als alles mogelijk is?

Ik schreef dat ik vrijheid wilde. Ik wilde de vrijheid hebben om zo vaak en lang mogelijk op Bali te zijn om “onze” meisjes van het kindertehuis Garuda House meer te kunnen helpen. En ook wilde ik de mogelijkheid creëren om meer te reizen en te ontdekken. 

Dit betekende dat ik mijn loon dat ik op dat moment verdiende moest vervangen en zelfs meer dan dat.

Een hele belangrijke les die ik onlangs heb geleerd is de volgende: 

Ik leef mijn droomleven, maar ik voelde me niet meer gelukkig. Ik had de grootste moeite om gelukkig te zijn ondanks alles. 

Ja, ik ben super dankbaar dat ik dit leven leidt, maar het voelde zwaar.

En onlangs viel opeens het kwartje. 2 jaar geleden was ik de hele dag aan het dromen. De hele dag door beeldde ik mij mijn nieuwe leven in. Op elk moment van de dag dacht ik er aan. Ik zag het, ik droomde het, ik voelde het.

En nu? Ik woon op Bali. Mijn droom is uitgekomen. We zijn hier nu bijna vijf maanden. Ik leef mijn droom, ik voel me vrij. Ik ben dankbaar, maar ik voel me niet zo blij als dat ik verwacht had dat ik me zou voelen. 

Ik mis een nieuwe droom. Een doel. Een echte reden om gelukkig te zijn. En opeens wist ik het; ik ben vergeten om verder te dromen. En toen ik mijn oorspronkelijke droom nog eens doorlas, las ik dat mijn droom groter was dan alleen op Bali te wonen. Ik wilde reizen en de wereld zien. Dat gedeelte van de droom was ik even kwijt geraakt. 

De meeste mensen zullen nu denken dat ik een ondankbaar en verwend mens ben. “Je leeft verdomme je droomleven en je voelt dit?” Dat had ik zelf ook niet verwacht, maar ik heb ook geleerd dat je als mens, als ziel wil blijven groeien. Als je iets bereikt hebt wil je meer. Dat is heel menselijk. 

We zijn hier in dit leven om er zo veel mogelijk uit te halen. Te leven in overvloed. En wat overvloed is, is voor iedereen anders.

Overvloed in liefde, vriendschap, in gezondheid, in middelen die je helpen om gelukkig te zijn.

Ik heb besloten om weer te gaan dromen. En weet je? Dat voelt weer zo ongelofelijk goed.

Het is dus heel belangrijk om te blijven dromen. Ook al heb je je doel en droom bereikt. Ga verder dromen, want je hebt dat punt op de horizon nodig om gelukkig te zijn. Om lol te hebben.

Maar wat is LOL nou precies zal je je afvragen. Natuurlijk staat lol voor plezier hebben, fun. Want dat is in eerste instantie één van de belangrijkste dingen in je leven, maar het is ook een acroniem. Een afkorting.

LOL staat voor Locatie Onafhankelijk Leven

Om lol te hebben moet je sowieso plezier en fun hebben. 

Maar om een Locatie onafhankelijk Leven te gaan leiden terwijl je nu nog in loondienst werkt is er wel wat meer nodig. Je zal bereid moeten zijn om een ander persoon te worden!

Dit is misschien wel de allergrootste en meest moeilijke beslissing die je moet nemen. De beslissing maken dat je dit nieuwe leven wilt en alle consequenties die daarbij horen accepteert. Wanneer je blijft denken hoe je nu denkt, zal het je niet lukken. Hard hè? Wanneer je blijft denken hoe je nu denkt zal er niets veranderen. Je locatie onafhankelijke leven zal een droom blijven. Een wens.

Je zit nu vast in een vast denkpatroon. Dat patroon is tijdens je leven ontstaan door alle mensen om je heen. Heb je wel eens gehoord van de uitspraak: Je bent het gemiddelde van de vijf mensen om je heen? Kijk eens om je heen. Wat hebben die vijf mensen bereikt in hun leven? Wat zeggen ze en vooral hoe zeggen ze het? Zijn het klagers en hebben ze overal wat op aan te merken? Zijn het glas halfvol mensen? Nooit tevreden en altijd wat te mekkeren?

Denk dan eens goed na. Hoe ben jij? Lijk jij hierop en herken je trekjes van misschien wel je ouders?

Heb je wel eens jouw droom om locatie onafhankelijk te leven met de mensen om je heen gedeeld? Of wist je al van tevoren hoe ze zouden reageren en ben je er al helemaal niet over begonnen. Dit kan natuurlijk ook over een heel ander onderwerp gaan. maar in ieder geval iets waarvan je al wist dat zij er sowieso anders over denken dan jij.

Het komt er op neer dat je los moet breken van de mensen om je heen. Trek je niets aan van de negatieve of minder stimulerende reacties. Onthoud dit: Ze zullen het waarschijnlijk nooit begrijpen, omdat zij zelf het nooit zouden durven. 

Het aller lastigste hier is de invloed van je opvoeding op jou. Onbewust zal je altijd de stemmen van je ouders in je hoofd horen bij alle grote en spannende beslissingen die jij vanaf nu gaat nemen. De eerste stap is deze stemmen herkennen. Denk daarna of ze gelijk hebben. Is het echt waar? Of is dit de angst van mijn vader of moeder?  

Wanneer ik kijk naar onze eigen weg hierin hebben wij grote stappen gemaakt. Het herkennen van de angsten van onze ouders was een hele eye opener. Om vervolgens volledig ons eigen pad te kiezen voelt zo ongelooflijk bevrijdend. 

En die stemmen zijn nog niet weg hoor. Het is niet zo dat je vanaf het moment dat je de beslissing maakt om je eigen weg te volgen, je er geen last meer van hebt. Maar je herkent ze eerder en kan er dan naar handelen.

Andere stappen zijn het ontwikkelen van een sterke mindset. Je zal vertrouwen gaan krijgen in de toekomst. Je zal je doorzettingsvermogen behoorlijk moeten gaan trainen, leren nooit op te geven en flexibel zijn. Je zal bereid moeten zijn om fouten te maken en nog belangrijker; van je fouten leren. En als laatste belangrijke stap zal je bereid moeten zijn om verantwoording te nemen voor jouw leven. Voor alles wat jou overkomen is, positief en negatief. Niemand heeft schuld. Niemand wordt beschuldigd. Vergeving en acceptatie. Wat gebeurd is is gebeurd. Creëer vrede en liefde in je leven.  

Dit zijn zomaar wat stappen die je qua mindset eigen zal moeten maken. Zoals gezegd zal je een ander mens moeten worden om je leven volkomen om te gooien. Je zal anders moeten leren denken en handelen. 

En nu hebben we het alleen nog maar over het stuk mindset. Maar er zijn ook nog zoveel praktische stappen nodig om LOL in jouw leven te krijgen.

Niemand kan dit alleen. Er is hulp nodig. En weet je wat zo mooi is? Wij hebben een complete methode ontwikkeld om jou stapje voor stapje aan de hand mee te nemen in dit proces. Deze methode is de TRAVEL Methode

De methode om binnen nu en één jaar locatie onafhankelijk te leven. Beeld je eens in; over één jaar kan jij een heel ander leven hebben. Kan jij op een hele andere plek zijn. Zowel fysiek als mentaal. Over één jaar kan jij ontsnapt zijn uit je huidige sleur en zal je niet op je sterfbed zeggen; had ik nu maar…

Je zal dan weten dat je geleefd hebt, alles gegeven hebt en ook alles uit je leven hebt gehaald. No regrets! Zie jij je dit werk tot aan je pensioen doen of zou je als je een beetje gaat dromen jezelf liever heel iets anders zien doen? 

Wat je wensen ook zijn. Weet dat er een oplossing is en die oplossing is de TRAVEL METHODE.

Ben jij klaar om binnen nu en één jaar

Locatie onafhankelijk te leven en je baan in loondienst op te zeggen? 

Stap nu in om van 2023 jouw DROOM jaar te maken

Een online jaartraject speciaal op maat voor jullie gemaakt, waar je leert om met een sterke mindset en complete stappenplan jouw droom om locatie onafhankelijk te leven eindelijk waar te maken.

Het complete stappenplan om binnen 1 jaar van een baan in loondienst naar locatie onafhankelijk te leven.


Het jaartraject inclusief een jaar lang begeleiding biedt alle handvatten om een sterke mindset te creëren, om groots te denken en inkomen over de grens op te bouwen.
Het jaartraject waarin je alles leert om binnen 12 maanden van een baan in loondienst naar een locatie onafhankelijk leven gaat, met een inkomen over de grens.

De TRAVEL methode.


Waarom de TRAVEL methode?
Wij hebben lang nagedacht hoe we dit traject gaan noemen.
Reizen stond natuurlijk bovenaan.
Dat is het grote doel om te halen met dit traject.
Maar om dat doel te halen, zullen jullie een aantal stappen bij langs moeten gaan.
En heel eerlijk, het is een makkelijke formule. Elke maand komen een aantal aspecten terug en die formule hebben we een heerlijk reissausje gegoten, namelijk de TRAVEL methode

De GROEPSCOACHING start op donderdag 19 januari 

Er is ruimte voor maximaal 15 personen VOL = VOLJeroen en Ivette


  Deze podcast is ook te vinden op: 

  Of ga zelf aan de slag om jouw DROOM leven waar te maken 

  Ivette Langeveld

  online training "van DROOM naar DOEN" 

   Het KRACHTIGE programma jouw locatie onafhankelijk leven te starten!

  Het programma om in 3 simpele en krachtige stappen met een positieve mindset jouw doelen te behalen, ideale droomleven te leven en jouw awesome 2.0 versie gaat leven vanuit bruisende energie, meer geluk en vrijheid

  Nu voor € 195

  inclusief heel veel extra bonussen