Hoe moet ik visualiseren?
11 maart 2024 
2 min. leestijd

Hoe moet ik visualiseren?

“Ik kan best wel mijn ideale leven visualiseren, maar dan?” Zomaar een vraag die ik hoorde tijdens een kennismakingsgesprek. Maar dit is zeker geen slechte vraag. Veel mensen hebben een goede en leuke fantasie. Dat helpt bij visualiseren. Dingen voor je zien alsof ze echt zijn.

Beelden zien. Dromen zien.

En dan bedoel ik niet je nachtelijke dromen, maar de dromen die jij hebt ofwel de dingen die jij echt wilt.


Hoe zou jouw mooiste leven er uit zien?

Heb je daar wel eens over nagedacht? Wat wil je echt? Wat zou je doen als je je eigen leven voor 100% zelf kon inrichten? Zou je dan doen wat je nu doet? Doe je dan hetzelfde werk? Woon je in dezelfde stad of hetzelfde land? Of zou je ergens anders willen wonen?

Ik heb het nu over de grote levensdoelen. Visualiseren kan ook op korte termijn heel goed voor je werken. Hoe je dat doet?

Doe dit elke dag

Bedenk je elke ochtend hoe fijn je dag gaat zijn. Dat je bijvoorbeeld leuke en inspirerende mensen gaat ontmoeten of spreken. Reken er maar op dat jouw dag dan ook echt zo gaat verlopen. Je start met een positieve energie en zodoende trek je soortgelijke energieën aan. Dit principe wordt veroorzaakt door één van de belangrijkste universele wetten; de Wet van Aantrekking.

Je legt in principe het pad van de dag van te voren vast en jij bepaalt dat hij goed is. Doe dit meerdere keren per dag voordat je iets nieuws gaat doen of voordat je iemand anders gaat spreken. Je zal zien dat je veel gelukkiger wordt.

Dit is visualiseren.

Ofwel het visueel maken van iets dat je denkt of wilt. Het alleen maar voor je zien is niet genoeg. Alleen woorden of beelden zijn niet genoeg om te creëren. Je moet het voelen. Echt voelen.

Wanneer je jouw droom in je hele lichaam voelt, zal de kans veel groter zijn dat jouw droom werkelijkheid wordt. Ik voel het altijd bij mijzelf wanneer ik aan het dagdromen ben, dat ik ineens kippenvel over mijn hele lichaam krijg. Dat is voor mij altijd het teken dat ik lekker bezig ben. Het teken dat het klopt en dat het universum aan het werk gaat en er alles aan doet om de juiste mensen, gedachten en gebeurtenissen op mijn pad te brengen.

Wanneer je dit bewust kan beleven, zie je ineens dat toeval niet bestaat.

Op weg naar Bali

Zo was ik zo’n drie jaar geleden aan het dagdromen dat ik ooit op Bali zou gaan wonen en hoe ons leven eruit zal zien. Ik zag tot in het grootste detail hoe ik ’s morgens, nadat ik wakker, was naar het overdekte dakterras ging om daar met het uitzicht op de rijstvelden mijn yoga en meditatie te doen. Kippenvel, overal.

Wij hebben 1,5 jaar op Bali gewoond en reizen nu tussen Nederland en Bali wanneer we willen.

Living the dream!


Geniet van de reis naar jouw droomleven

Jij kan dit ook!

Laat je alleen niet gek maken wanneer er mooie dingen op je pad komen. Ze zijn misschien niet helemaal zoals je ze had bedacht. Misschien net niet zo mooi. Waak ervoor dat je dan nee zegt tegen deze kansen. Ook deze dingen horen bij de reis naar jouw droomleven.

Het is de weg naar jouw ideale droom waar het om gaat. Het gaat niet om het doel, maar om de reis. Geniet van deze reis. Geniet van alles.

Wees je bewust van alle mooie dingen die je tegenkomt tijdens deze reis. Maar probeer ook te genieten van de kleine en soms wat grotere tegenslagen. Dit zijn leermomenten. Het gevoel wat jij beleeft bij deze tegenslagen geeft aan hoe graag jij jouw uiteindelijke doel wilt halen.

Wil jij leren om alles uit het leven te halen?

Wil jij vrijheid creëren om jouw droomleven te leven? Werken en reizen waar en wanneer je wilt? 

Ben jij klaar om jouw DROOMLEVEN te leven? 

Stel je voor: een leven waarin persoonlijke groei hand in hand samengaat met ultieme vrijheid. 


Een leven waarin jij kunt reizen en werken waar en wanneer jij wilt, alles volgens jou eigen voorwaarden!Download nu ons gratis e-book en ontdek de 6 krachtige en levens veranderende stappen volgens de TRAVEL Methode, die jou klaar maken om locatie onafhankelijk te leven. Jeroen en Ivette

Laat je nog meer inspireren en luister onze podcastDeze podcast kan je ook luisteren via: