Iedereen heeft het over 2023
22 december 2022 
4 min. leestijd

Iedereen heeft het over 2023

Iedereen heeft het over 2023, wat ga jij doen?

Dit weekend is het al kerst. Echt bizar hoe snel dit jaar weer is gegaan. Ik weet niet of je dit herkent, maar elk jaar spreek ik met mijzelf af dat ik echt wil gaan genieten van alle tijd die er is. Natuurlijk lukt dit nooit. Waarschijnlijk zal je zelf deze woorden ook zeggen; “Ik kan mij niet voorstellen dat dit jaar nu al weer voorbij is”

Wanneer je Instagram, Facebook of TikTok opent, geen idee welk team jij bent. Maar iedereen heeft het maar over het jaar 2023. Doelen stellen. Plannen maken.

2023 wordt nu echt het jaar dat ik aan de slag ga om mijn droomleven waar te maken.

Herken je jezelf in deze zin?

Misschien dat deze blog je hierbij kan helpen. 

Want ik gun het jou ook om van 2023 jouw jaar te maken. Maar hoe begin je?

Hiervoor wil ik je graag meenemen naar Oudjaarsdag 4 jaar geleden. 31 december 2018. Jeroen en ik waren beide vrij en we waren ons een beetje aan het voorbereiden voor het jaar 2019. Er zat zo’n kriebel bij ons. We hadden beide een leuke baan, maakten leuke reizen. Maar toch merkten we dat we meer wilden. Elke keer als we terugkwamen van een geweldige reis, merkten we dat we niet terug wilden naar onze baan in loondienst. Lange dagen en lange reistijden. Vroeg de deur uit en in de wintermaanden zagen we vaak niet eens zonlicht. In de vroege morgen vertrokken we in het donker en ’s avonds laat kwamen we weer thuis. Weer geen zonlicht gezien. Deprimerend en we werden er beide ook wel heel moe van.

Het was eigenlijk best wel uniek dat we dit jaar met oudjaarsdag beide vrij waren en daar genoten we ook van. Deze ochtend namen we uitgebreid de tijd om te ontbijten en we hadden nog geen zin om ons aan te kleden. Zo’n typische dag in onze pyjama.

We kwamen een masterclass tegen van Michael Pilarczyk. Een gratis masterclass om zijn Roadmap traject te promoten. Misschien is deze wel bij je bekend? Wij waren getriggerd en omdat we toch beide vrij waren, gingen we eens goed zitten voor deze masterclass. We wilden ons echt laten inspireren.

Met een open mind zijn we deze masterclass ingegaan. Nog niet echt bekend met heel veel termen. Maar wat we niet hadden kunnen voorzien is dat we zo’n 1,5 uur later dansend en springend door onze woonkamer gingen.

Eén simpele vraag heeft ons leven voorgoed veranderd

Hoe zou jouw mooiste leven er uit zien, wanneer alles mogelijk is?

Wat zou jij doen wanneer geld geen rol speelt, wanneer meningen van anderen geen rol spelen en overtuigingen geen rol spelen?

Het klinkt als een simpele vraag. Maar ga er eens goed over nadenken. Voor ons was deze vraag echt een life changer. Tijdens de masterclass begonnen we beide al te dromen.

Los van elkaar dachten we beide hetzelfde;


Baan opzeggen en voor langere tijd naar Bali gaan


There, we said it! 

’s Avonds bij de oliebollen spraken we onze droom uit tegen familie en vrienden. En die hebben ons lachend aangekeken. Ja hoor, is goed. Echt iets voor jullie. Dat gaat toch niet lukken.

Maar we gingen er voor.

2019 werd het jaar dat we ons onderdompelden met alles over persoonlijke ontwikkeling en mindset. We leerden hoe je met de juiste mindset alles kan waarmaken.

Wat je droom ook is, het is mogelijk om dit waar te maken.

Was het makkelijk? 

Nee natuurlijk niet. We gingen door diepe dalen.

Een baan in loondienst is veel makkelijker. Elke maand komt het salaris op je bankrekening. Je weet precies hoeveel vakantiedagen je hebt en daar kan je simpel je vakantie in plannen. Geen onzekerheid. Niet doorwerken tijdens je vrije dagen omdat je achter loopt met een lancering.

Maar toch gingen we door

Oudejaarsdag 2019, precies een jaar later stonden we er heel anders voor. Ik had mijn baan opgezegd en mijn online bedrijf opgezet als lifestyle coach. Jeroen had nog steeds de wens om ook zijn baan op te zeggen, maar zo ver waren we nog niet.

Nog niet. Maar we hadden nooit verwacht dat exact een jaar later, oudejaarsdag 2020 we midden in de verhuisdozen zaten en vierden dat Jeroen inmiddels ook zijn baan had opgezegd.

Binnen 2 jaar hadden we beide onze baan in loondienst opgezegd en ons huis voor het jaar 2021 verhuurd. Het stond vast, we gingen voor een langere tijd naar Bali.

Het is bijna weer oudejaarsdag. Oudejaarsdag 2022! Vier jaar later en we vieren deze Oud en Nieuw gewoon op Bali. Op onze slippers, midden in de tropen. Hoe gaaf is dat!

Hoe ziet 2023 er uit?

Je kan natuurlijk aan de slag gaan met een heel game plan voor het jaar 2023. Alles tot in detail gaan plannen. Hoe ga je jouw vakantie dagen invullen

Maar misschien moet je het voor jezelf eerst simpeler maken.

Begin eerst met de vraag:

Hoe ziet mijn mooiste leven er uit als alles mogelijk is? 

Misschien heb je er wel tijd voor om hier eens goed voor te gaan zitten tijdens de Feestdagen. Pak papier en een pen. Zet goede muziek op, muziek waar jij lekker op gaat, waar je energie van krijgt. Misschien van te voren nog 5 minuten stil zitten en nergens aan denken en ga aan het schrijven.

Ga alles opschrijven wat er in jouw hoofd zit.

  • Wat zou jij doen als geld en tijd geen rol speelt?
  • Wat zou jij doen als je niet zou luisteren naar de meningen van anderen?
  • Hoe ziet jouw mooiste leven er uit als alles mogelijk is?

Pas wanneer je dit op papier hebt geschreven, kan je aan de slag gaan met een plan

Maar lieve jij, vier eerst dit moment. Want je weet hoe jouw mooiste leven er uit ziet! En dat alleen al gaat jouw zoveel energie geven.

Hier ontstaat jouw missie voor 2023!


Ben jij klaar om jouw DROOMLEVEN te leven? 

Stel je voor: een leven waarin persoonlijke groei hand in hand samengaat met ultieme vrijheid. 


Een leven waarin jij kunt reizen en werken waar en wanneer jij wilt, alles volgens jou eigen voorwaarden!Download nu ons gratis e-book en ontdek de 6 krachtige en levens veranderende stappen volgens de TRAVEL Methode, die jou klaar maken om locatie onafhankelijk te leven. Jeroen en Ivette

Laat je nog meer inspireren en luister onze podcastDeze podcast kan je ook luisteren via: