Mensen kijken in Bangkok
08 december 2022 
in Reizen
2 min. leestijd

Mensen kijken in Bangkok

Mensen kijken 

Een moment voor mij zelf. Ik zit op een muurtje en leun tegen een pilaar. Jeroen is allang gevlogen. We hebben vandaag al zo’n 10.000 stappen gezet. Ik geloof het wel even. Ik weet dat Jeroen langer door kan gaan. Hij ziet elke keer weer een nieuw perfect plaatje. Met zijn camera in de hand verdwijnt hij steeds verder uit mijn zicht.

Ik zit hier lekker rustig en ik vind het wel prima. Laat Jeroen nog maar meer stappen maken. Ik geniet van het moment en vind het heerlijk om naar alle mensen te kijken.

De tweede volle dag in Bangkok. En ik heb nu al het gevoel dat ik meer stappen heb gezet dan de laatste 6 maanden op Bali. Yes, I know. Dat zegt zoveel over mij. Of misschien wel over ons. Op Bali zijn we zo meegegaan in de Balinese gewoonte en doen alles op de motor.

Hier in Bangkok is het lopen, lopen en nog veel meer lopen. Gelukkig was ik de temperatuur al gewend.

Foto aan de muur

Op dit moment zijn we bij Grand Palace. Stiekem denk ik terug aan 25 jaar geleden, toen ik voor het eerst bij Jeroen thuis kwam en de foto’s aan de muur zag hangen. Prachtige en kleurrijke foto’s van de wachters die hier staan bij de Tempel van de Smaragdgroene Boeddha.

In 2012 kwam ik voor het eerst in Bangkok. Elke minuut en elke stap verwonderde ik mij over al die pracht en praal.

Nu 10 jaar later verwonder ik mij nog steeds over al die prachtige kleuren.

Jeroen is in geen velden of wegen meer te bekennen. Wat een verademing zal dit voor hem zijn. 25 jaar geleden fotografeerde hij met rolletjes en had hij toch een beperking in het aantal foto’s die hij kon maken. Hij moest er maar op vertrouwen dat het goed zou gaan.

De wachters zijn kleiner

Wat is er veel veranderd. De wachters lijken ineens kleiner. Er worden bepaalde beelden beschermd tegen mensenhanden en op bepaalde plekken kan je niet meer overal zo maar rond lopen. Er wordt gerestaureerd en opgeknapt.

Desondanks gaat Jeroen wel helemaal los met zijn digitale systeem camera. Eindeloos foto’s maken.

Ik blijf nog even zitten en geniet van alle mensen die hier lopen. Boeddhistische monniken lopen over het terrein en gaan een tempel binnen voor hun gebed.

Langzaam komt er een besef. Precies 25 jaar geleden zette Jeroen zijn eerste stappen op dit heilige terrein in Bangkok. En precies 10 jaar geleden mocht ik dezelfde stappen zetten. Een wereld zo ver van thuis. Een paar dagen Bangkok tijdens een verre vakantie.

Ik verzin verhalen

Ik kijk naar de mensen om mij heen en verzin een verhaal bij ieder van hen. Vakantiegangers, mensen op doorreis die een paar dagen een stopover hebben in Bangkok, studenten die een master volgen in het buitenland en in het weekend op pad gaan en wereldreizigers. Zoveel mensen en zoveel verschillende verhalen.

Ik maak het verhaal bij ons. Wie wij zijn? De wereld genieters, de hybride werkers, de digital nomads. De wereld is ons thuis. Een stedentrip naar Bangkok, vanaf ons tijdelijke huis op Bali.

Ben jij klaar om binnen nu en één jaar

Locatie onafhankelijk te leven en je baan in loondienst op te zeggen? 

Stap nu in om van 2023 jouw DROOM jaar te maken

Een online jaartraject speciaal op maat voor jullie gemaakt, waar je leert om met een sterke mindset en complete stappenplan jouw droom om locatie onafhankelijk te leven eindelijk waar te maken.

Het complete stappenplan om binnen 1 jaar van een baan in loondienst naar locatie onafhankelijk te leven.


Het jaartraject inclusief een jaar lang begeleiding biedt alle handvatten om een sterke mindset te creëren, om groots te denken en inkomen over de grens op te bouwen.
Het jaartraject waarin je alles leert om binnen 12 maanden van een baan in loondienst naar een locatie onafhankelijk leven gaat, met een inkomen over de grens.

De TRAVEL methode.


Waarom de TRAVEL methode?
Wij hebben lang nagedacht hoe we dit traject gaan noemen.
Reizen stond natuurlijk bovenaan.
Dat is het grote doel om te halen met dit traject.
Maar om dat doel te halen, zullen jullie een aantal stappen bij langs moeten gaan.
En heel eerlijk, het is een makkelijke formule. Elke maand komen een aantal aspecten terug en die formule hebben we een heerlijk reissausje gegoten, namelijk de TRAVEL methode

De GROEPSCOACHING start op donderdag 19 januari 

Er is ruimte voor maximaal 15 personen VOL = VOLJeroen en Ivette


  Deze podcast is ook te vinden op: 

  Of ga zelf aan de slag om jouw DROOM leven waar te maken 

  Ivette Langeveld

  online training "van DROOM naar DOEN" 

   Het KRACHTIGE programma jouw locatie onafhankelijk leven te starten!

  Het programma om in 3 simpele en krachtige stappen met een positieve mindset jouw doelen te behalen, ideale droomleven te leven en jouw awesome 2.0 versie gaat leven vanuit bruisende energie, meer geluk en vrijheid

  Nu voor € 195

  inclusief heel veel extra bonussen