Mijn leven door de lens van mijn iPhone
10 juli 2024 
2 min. leestijd

Mijn leven door de lens van mijn iPhone

Mijn leven door de lens van mijn iPhone 

Toen ik Jeroen leerde kennen wist ik direct al dat hij mooie foto’s maakt. Ik kwam bij hem thuis en zag prachtige foto’s aan de muur hangen welke gemaakt waren in Bangkok. Ik was onder de indruk. Dit waren niet zomaar vakantie foto’s. Wanneer Jeroen op reis ging, had hij gemiddeld 1 fotorolletje per dag. Ja ja, we zijn oud. We komen nog uit een tijd dat we foto’s maakten met fotorolletjes.

Natuurlijk was ik ook onder de indruk van zijn reizen. Iets wat ik heel graag wilde. Misschien was er daarom ook direct zo’n klik tussen ons. Beide wilden we de wereld zien.

In het begin van onze relatie was ik nog niet met fotografie bezig. Jeroen had zijn camera en had 1001 fotorolletjes mee tijdens onze reizen.

Mijn eerste iPhone

Maar de mobiele telefoon kwam op en ergens in 2009 kocht ik mijn eerste iPhone. Volgens mij nog de iPhone 3GS. Ik kon foto’s maken met mijn telefoon. Revolutionair

Natuurlijk waren dit achteraf nog niet de mooiste kwaliteit foto’s. Niet te vergelijken met de spiegelreflexcamera van Jeroen. Het waren vooral selfies en snapshots wat ik met mijn iPhone maakte.

Door de jaren heen veranderde de iPhone en werd de kwaliteit van de camera ook steeds beter. Tegenwoordig kan je hele scherpe foto’s maken. Maar gelukkig heeft de technologie van spiegelreflexcamera’s en systeemcamera’s ook niet stil gestaan en zijn deze foto’s vaak nog net even anders en beter.

Regelmatig sta ik met mijn iPhone naast Jeroen en zijn nieuwe Fuijfilm camera X-T4. De foto’s die hij maakt, zijn niet te vergelijken met de foto’s die ik maak met mijn iPhone.

Waarom zou ik foto's maken?

Lang dacht ik, met de iPhone in mijn hand, waarom zou ik foto’s maken, wanneer Jeroen naast mij loopt?

Maar ik vind het heerlijk om foto’s te maken. Mijn telefoon staat op dit moment vol met foto’s gemaakt op Bali en het Garuda House. Momenten hoe ik alles zie en hoe ik het beleef.

Wanneer Jeroen foto’s maakt, verteld hij met die ene foto al een heel verhaal. Het zijn prachtige foto’s die je zo aan de muur kan hangen.

Maar mijn creativiteit ligt in het schrijven. En daar horen de foto’s bij die ik door de lens van mijn iPhone zie.

Ik kan er oprecht van genieten wanneer ik Jeroen zie fotograferen. Vol concentratie zie ik hem staan en kijkt hij hoe hij het perfecte plaatje kan schieten. Die momenten leg ik het liefst vast. Jeroen met zijn camera in de hand. En stiekem kijk ik wat voor foto hij maakt, zodat ik deze kan namaken met mijn iPhone. Na ja, dat probeer ik dan 😉

Ben jij klaar om jouw DROOMLEVEN te leven? 

Stel je voor: een leven waarin persoonlijke groei hand in hand samengaat met ultieme vrijheid. 


Een leven waarin jij kunt reizen en werken waar en wanneer jij wilt, alles volgens jou eigen voorwaarden!Download nu ons gratis e-book en ontdek de 6 krachtige en levens veranderende stappen volgens de TRAVEL Methode, die jou klaar maken om locatie onafhankelijk te leven. Jeroen en Ivette

Laat je nog meer inspireren en luister onze podcastDeze podcast kan je ook luisteren via: