Onze deur op Bali
01 september 2021 
in Bali
9 min. leestijd

Onze deur op Bali

Zie je deze prachtige deur?

Dit is echt een typische Balinese deur. De eerste keer dat we ons huisje bezochten was ik direct verliefd. We kwamen de poort door en daarna kwam deze deur. Alsof de deur zei; Kom maar, ik open mijn deur voor je om jouw dromen nog beter waar te maken. 

We wonen hier nu alweer 11 weken en de schoonheid viel mij niet meer op. Het werd een gewone deur, waardoor we naar binnen gaan naar ons huisje. 

Ineens viel mij de deur gisteren weer op en zag ik de schoonheid weer. Ik betrapte mij erop dat alles al zo gewoon voelt. 

We rijden op onze motor door Sanur alsof we hier al jaren wonen. 

We kennen de sluipweggetjes als het druk is op een bepaald stuk. 

We gaan aan het eind van de middag naar het strand voor een heerlijke wandeling. In deze periode vlak na de nieuwe maan staat het water met eb extreem laag. Je ziet alleen maar zand en de zee is kilometers weg. Het is bijna een beetje saai. En ik zeg bewust “bijna,”want bij dat woordje ‘saai’, ging er een alarmbel af. 

Iets triggerde mij en realiseerde ik dat dit leven niet heel gewoon is. 

 

Ons eerste half jaar op Bali zit er bijna op. Voor ons een moment om eerst terug te gaan naar Nederland. Er komt een tijd aan van reflecteren. Wat is er allemaal gebeurd dit jaar en hoe voelt het straks om in Nederland te zijn? Missen we Bali dan ook? 

Veel vragen die nu al door ons heen gaan, maar waar we nu nog geen antwoord op weten. 

Gelukkig zijn de stranden na de lockdown in de maand juli weer open. Waar we voor de lockdown bijna nooit aan het strand aten, eindigen we nu elke avond na onze wandeling ergens bij een tentje met uitzicht op zee. Juli en augustus zijn de zogeheten koude maanden en er staat veel wind. Je ziet het ook aan het personeel, ze hebben het koud. Elke avond voelen ze die harde wind. En heel eerlijk, ook wij hebben het wel eens koud. Dan gaat er een windvlaag over ons heen en staat het kippenvel op onze armen. Maar toch voelt het ook vertrouwd. Bijna Nederlands weer om ‘s avonds nog over de pier te wandelen in Scheveningen. Maar hey, het is zomer, dus we zullen buiten zitten. 

Zoals gezegd, ons eerste half jaar zit er bijna op en over 6 weken gaan we ons voorbereiden op onze vlucht terug naar Nederland. 

Nog 6 weken, een hele schoolvakantie. De weken gaan snel. Op het moment dat je je dat realiseert, wil je er nog van alles uit halen. Zo eindigen we elke avond in een tentje aan het strand. En we realiseren het ook dat het niet gewoon is wat we op dit moment doen. 

Elke dag kijk ik om mij heen en schrijf ik daarna op waarvoor ik dankbaar ben. Het is een ritueel die mij zoveel rust geeft en tegelijk mij ook doet beseffen dat wij ons mooiste leven leven. 

Een veel voorkomende vraag, misschien herken je het wel. 

Ben je op dit moment echt gelukkig met wat je doet? 

Haal je echt alles uit jouw leven? 

Toen wij een paar jaar geleden over deze vraag echt na gingen denken, realiseerden wij ons dat er nog zoveel ultieme dromen waren. Maar om dat voor elkaar te krijgen, moesten we heel veel grote stappen zetten. Ongemakkelijke stappen.

Maar ook grote stappen waarbij we uit onze comfortzone moesten gaan.

Het is nog al wat natuurlijk. Jeroen werkte bijna 30 jaar in het optiekvak. Vlak voordat hij 30 jaar dit werk deed, gaf hij zijn goede vaste baan in loondienst op. Hij dacht altijd dat optiek het enige was wat hij kon. Maar toch voelde hij aan alles dat hij dit niet nog 25 jaar wilde gaan doen. 

Voor mij gold het zelfde. Ik werkte dan niet zo lang in dezelfde branche. Maar had wel een goede baan bij de overheid. Eigenlijk klopte het perfecte plaatje bijna.

We hadden een eigen huis. Beide een goede baan in loondienst en we maakten elk jaar een verre reis. Alleen de hond en de kinderen ontbraken. 

Onze kinderwens is door mijn ziekte nooit vervuld. En een hond wilden we eigenlijk niet, omdat we altijd al die verre reisplannen hadden. 

Elk jaar tijdens onze verre reis van 3 weken, wisten we; Ooit gaan we altijd op reis. Dan reizen en werken we waar en wanneer we maar willen.

En dat ooit is nu! 

Begin 2020 heb ik mijn baan opgezegd en Jeroen volgde een jaar later. En in dat ene jaar dat ik al thuis werkte om mijn bedrijf op te bouwen, gebeurde er zoveel. Natuurlijk was daar de pandemie. Maar het zette ons ook aan het denken. 

Waarom begint ooit niet nu? 

Langzaam ruimden we ons huis op. 

Minimaliseren was ons nieuwe motto. Dingen die we niet nodig hebben, kunnen weg. We gaven veel weg aan de minima en verkochten een aantal dingen via marktplaats. En dat alles eerst met de gedachte; ons huis moet veel leger zijn als wij hier 6 maanden niet wonen. 

Maar tegen het eind van het jaar veranderde er iets bij ons. 

Waarom zouden we ons huis aanhouden? Als we ons huis verhuren, hebben we toch nog veel meer vrijheid? 

En weer werd er een grote stap gezet. Een hele grote ongemakkelijke stap. Want deze verandering zorgde er voor dat we echt ons huis leeg moesten maken. Kledingkasten vol kleding gingen naar de minima. Autoritten vol met spullen werden weg gegeven. En op de laatste dag voor we vertrokken, verkochten we de auto. 

Niets van dat alles hadden we meer nodig.

Ons leven is ingepakt in 3 koffers en nog een paar dozen vol herinneringen op zolder. 

Een laptop en een fototoestel hebben we altijd bij ons. 

Overal waar we goede WiFi hebben zijn we aan het werk. 

Werken met uitzicht op zee en een verse kokosnoot op onze tafel. 

Doet de WiFi het een keer niet? (Want tja, we zijn wel op Bali, de WiFi kan er zomaar uit liggen.) Nou dan genieten we van alles wat Bali ons te bieden heeft. 

Die prachtige Balinese deur heeft heel veel geopend. 

We leven ons mooiste leven. 

We wonen nu op Bali en hebben de vrijheid om straks weer naar Nederland te gaan en dan weer verder te reizen. 

Dat is echt het pad wat wij bewandeld hebben. Zelf een eigen online bedrijf opgebouwd. 

Mensen inspireren met onze wekelijkse podcast en onze vlogs op YouTube.

Mensen helpen om ook hun droomleven op te bouwen, door mee te denken en mee te helpen. Taken uit handen nemen en meehelpen om ook een online inkomen op te bouwen. 

Er is zoveel mogelijk.

Ook na 30 jaar gewerkt te hebben in hetzelfde vak, kan je besluiten om het roer volledig om te gooien.

Waarom zou je blijven denken dat je ooit iets wil veranderen aan je leven? Wat houdt je tegen om het niet nu al te doen? Is dat die grote ongemakkelijke stap, wat als het mij niet lukt? Of wat zullen anderen er wel niet van zeggen? 

Luister naar je eigen stem, naar je eigen hart.

Start before you’re ready. 

Zoek uit wat jouw grootste droom is! Hoe zou jouw leven er uitzien als alles mogelijk is? Schrijf het op en ga dan aan de slag om deze mooie droom waar te maken. 

Heb je hulp hierbij nodig? Snap ik. Ook ik heb hulp gezocht om mijn droom waar te maken. En ik ben er helemaal klaar voor om de kennis die ik heb opgedaan aan jou door te geven.

 

Voel jij na na het lezen van mijn verhaal helemaal dat jij ook nog wel wat oncomfortabele dingen comfortabel wil laten worden? Misschien voel jij aan alles dat je meer uit jouw leven kan halen. Maar je hebt geen idee hoe jij jouw droom kan visualiseren.

Jij kan ook jouw droom visualiseren

Laat je alleen niet gek maken wanneer er mooie dingen op je pad komen. Ze zijn misschien niet helemaal zoals je ze had bedacht. Misschien net niet zo mooi. Waak ervoor dat je dan nee zegt tegen deze kansen. Ook deze dingen horen bij de reis naar jouw droomleven.

Het is de weg naar jouw ideale droom waar het om gaat. Het gaat niet om het doel, maar om de reis. Geniet van deze reis. Geniet van alles.

Wees je bewust van alle mooie dingen die je tegenkomt tijdens deze reis. Maar probeer ook te genieten van de kleine en soms wat grotere tegenslagen. Dit zijn leermomenten. Het 

gevoel wat jij beleeft bij deze tegenslagen geeft aan hoe graag jij jouw uiteindelijke doel wilt halen.

Wil jij nu alles weten hoe jij jouw droomleven kan leven? 

Hoe jij altijd gelukkig bent, ondanks alles.

Ga dan nu aan de slag met de online cursus van DROOM naar DOEN.

In deze online cursus leer je alles over de wet van aantrekking en hoe jij jouw droomleven kan manifesteren.

Kom in contact met like minded people en leer alles over hoe jij met een positieve mindset jouw droomleven kan halen.

Deze cursus leert jou om in 3 simpele en krachtige stappen met een positieve mindset jouw doelen te behalen, jouw ideale droomleven te leven en jouw awesome 2.0 versie gaat leven vanuit bruisende energie, meer geluk en vrijheid

 

van droom naar doen


Ben jij klaar om binnen nu en één jaar

Locatie onafhankelijk te leven en je baan in loondienst op te zeggen? 

Stap nu in om van 2023 jouw DROOM jaar te maken

Een online jaartraject speciaal op maat voor jullie gemaakt, waar je leert om met een sterke mindset en complete stappenplan jouw droom om locatie onafhankelijk te leven eindelijk waar te maken.

Het complete stappenplan om binnen 1 jaar van een baan in loondienst naar locatie onafhankelijk te leven.


Het jaartraject inclusief een jaar lang begeleiding biedt alle handvatten om een sterke mindset te creëren, om groots te denken en inkomen over de grens op te bouwen.
Het jaartraject waarin je alles leert om binnen 12 maanden van een baan in loondienst naar een locatie onafhankelijk leven gaat, met een inkomen over de grens.

De TRAVEL methode.


Waarom de TRAVEL methode?
Wij hebben lang nagedacht hoe we dit traject gaan noemen.
Reizen stond natuurlijk bovenaan.
Dat is het grote doel om te halen met dit traject.
Maar om dat doel te halen, zullen jullie een aantal stappen bij langs moeten gaan.
En heel eerlijk, het is een makkelijke formule. Elke maand komen een aantal aspecten terug en die formule hebben we een heerlijk reissausje gegoten, namelijk de TRAVEL methode

De GROEPSCOACHING start op donderdag 19 januari 

Er is ruimte voor maximaal 15 personen VOL = VOLJeroen en Ivette


  Deze podcast is ook te vinden op: 

  Of ga zelf aan de slag om jouw DROOM leven waar te maken 

  Ivette Langeveld

  online training "van DROOM naar DOEN" 

   Het KRACHTIGE programma jouw locatie onafhankelijk leven te starten!

  Het programma om in 3 simpele en krachtige stappen met een positieve mindset jouw doelen te behalen, ideale droomleven te leven en jouw awesome 2.0 versie gaat leven vanuit bruisende energie, meer geluk en vrijheid

  Nu voor € 195

  inclusief heel veel extra bonussen