Terug naar Bangkok
06 december 2022 
in Reizen
2 min. leestijd

Terug naar Bangkok

Het Bangkok jubileum


You love it or you hate it.


Toen we in de taxi vanaf luchthaven Suvarnabhumi naar ons hotel in Bangkok reden, realiseerde ik het mij opeens; het is 25 jaar geleden dat ik voor het eerst in Bangkok was. 1997, mijn eerste keer Azië en waar ga je dan naartoe? Juist, Thailand.

Oplichting en stelen

Inmiddels wordt dit de vijfde keer dat ik Bangkok bezoek. Vijf keer de bekendste en mooiste tempels. Vijf keer één of meer ritjes in de tuk tuk. Vijf keer genieten van de heerlijke Thaise keuken. Maar ook vijf keer op je hoede zijn dat je niet wordt opgelicht of bestolen.

Bangkok is een stad van uitersten. Aan de ene kant kan je je helemaal zen voelen in één van de vele tempels in de oude stad. En aan de andere kant heb je het drukke moderne centrum met de vele mega grote shopping malls. De dark side is toch ook wel de booming sex industrie. Heel eerlijk was ik best een beetje geshockt door de vele massage salons in de straat van ons hotel waar de dames, laat ik het zo zeggen, iets minder kleding dragen dan de traditionele massage salons.

Love it or hate it

Ik persoonlijk heb ook best mixed feelings bij deze stad. In principe hoor ik bij de love-it groep. Ik houd van de tempels en de cultuur. Alle kleuren en geuren op straat en in de winkeltjes. Het heerlijke eten. De ritjes in de tuk tuk. Het is gewoon een waar paradijs voor een fotograaf. Maar toch heb ik ook mindere herinneringen aan deze wereldstad.

In 2012 toen wij hier waren tijdens onze 6 weken durende reis door Java, Bali, Thailand en Dubai, heeft een olifant mij erg verrast met een hele vieze vette rivierwater douche. Recht uit zijn slurf, zo vol in mijn camera, gezicht en wat niet nog meer. Dat was een ritje rechtstreeks naar het Canon repair center om alles weer helemaal te laten reinigen.

Een schreeuw en paniek

Een paar jaar later in 2016 ben ik op de allereerste dag van onze reis in een Bangkok taxi mijn telefoon verloren. Uit mijn broekzak gegleden en dat ontdekte ik pas toen we weer terug waren in ons hotel. (Het zou ook heel goed kunnen dat hij gewoon uit mijn broekzak gestolen is, maar ik vind optie 1 fijner😃). Mijn schoonmoeder die die reis mee was en in de hotelkamer naast ons was heeft mijn schreeuw door de muur heen gehoord. Dit was heel heftig. Een avondje politiebureau volgde net zoals een hele week zonder iPhone. Dat ik na die week een nieuwe iPhone in Kuala Lumpur kocht heeft de pijn wel een beetje verzacht, maar toch.

Stedentrip

Het is 2022, december. We zijn op stedentrip naar Bangkok vanuit ons tijdelijk thuis, Bali. Gewoon elf dagen alleen maar stad. Niet op doorreis of als hub voor een andere bestemming. Nee, een stedentrip. We zien hele mooie dingen, beleven het nu anders dan voorheen. Meer intens, meer bewust.

Wij zijn Jeroen en Ivette. Wij leven ons locatie onafhankelijke leven op onze voorwaarden en wie ben jij?

Ben jij klaar om binnen nu en één jaar

Locatie onafhankelijk te leven en je baan in loondienst op te zeggen? 

Stap nu in om van 2023 jouw DROOM jaar te maken

Een online jaartraject speciaal op maat voor jullie gemaakt, waar je leert om met een sterke mindset en complete stappenplan jouw droom om locatie onafhankelijk te leven eindelijk waar te maken.

Het complete stappenplan om binnen 1 jaar van een baan in loondienst naar locatie onafhankelijk te leven.


Het jaartraject inclusief een jaar lang begeleiding biedt alle handvatten om een sterke mindset te creëren, om groots te denken en inkomen over de grens op te bouwen.
Het jaartraject waarin je alles leert om binnen 12 maanden van een baan in loondienst naar een locatie onafhankelijk leven gaat, met een inkomen over de grens.

De TRAVEL methode.


Waarom de TRAVEL methode?
Wij hebben lang nagedacht hoe we dit traject gaan noemen.
Reizen stond natuurlijk bovenaan.
Dat is het grote doel om te halen met dit traject.
Maar om dat doel te halen, zullen jullie een aantal stappen bij langs moeten gaan.
En heel eerlijk, het is een makkelijke formule. Elke maand komen een aantal aspecten terug en die formule hebben we een heerlijk reissausje gegoten, namelijk de TRAVEL methode

De GROEPSCOACHING start op donderdag 19 januari 

Er is ruimte voor maximaal 15 personen VOL = VOLJeroen en Ivette


  Deze podcast is ook te vinden op: 

  Of ga zelf aan de slag om jouw DROOM leven waar te maken 

  Ivette Langeveld

  online training "van DROOM naar DOEN" 

   Het KRACHTIGE programma jouw locatie onafhankelijk leven te starten!

  Het programma om in 3 simpele en krachtige stappen met een positieve mindset jouw doelen te behalen, ideale droomleven te leven en jouw awesome 2.0 versie gaat leven vanuit bruisende energie, meer geluk en vrijheid

  Nu voor € 195

  inclusief heel veel extra bonussen