Thuis is waar we zijn
26 december 2022 
3 min. leestijd

Thuis is waar we zijn

Thuis is waar we zijn, waarheid of illusie? 

Het is nogal een uitspraak. Thuis is waar we zijn. En toch is het zo dat wanneer wij ergens voor het eerst zijn, wij de eerste nacht geen goede nacht hebben. Niet kunnen slapen en onrustig zijn.

Thuis is waar we zijn. Is dat echt zo of maken wij ons dat zelf wijs? Vaak verlang ik terug naar ons eigen huis. Dat huis waar wij 16 jaar hebben gewoond. Die plek die wij ons in al die jaren helemaal eigen hadden gemaakt. We hebben alle boze geesten verdreven of tot vriend gemaakt. Die plek waar we in de winter heerlijk met een dekentje op de bank wegkropen. Die plek waar we na een lange donderdag met koopavond voor Jeroen gezellig een Bacardi cola dronken. Die plek, dat huis, dat was echt thuis.

Reizen of leven in vrijheid vergt offers. Wat heb jij er voor over om jouw droomleven te leven? Wat geef jij op om te gaan doen wat jij echt leuk vindt? Voor ons was dat duidelijk en zoals je begrijpt uit het voorgaande, niet gemakkelijk. Wij hebben onze veilige haven opgegeven om onze vrijheid tegemoet te gaan. Onwetend wat de toekomst precies brengen zou. Onwetend of wij zouden slagen. Onwetend of wij ons echt thuis zouden gaan voelen. Maar wel vol vertrouwen het avontuur tegemoet.

Na ongeveer in totaal 12 maanden op Bali te hebben gewoond, kan ik zeggen dat we een hoop over onszelf hebben geleerd. Die veilige haven is toch wel belangrijk voor ons en we doen er alles aan om ons huidige huis, of de plek waar wij zijn zo thuis mogelijk te maken. We hebben meubels gekocht om beter te zitten en te werken. We hebben kleine dingetjes vanuit Nederland meegenomen en opgehangen. Kaartjes, foto's, edelstenen. Kleine aandenkens. We hebben wat kleine beeldjes gekocht die nu in onze woonkamer pronken. 

Onlangs waren wij voor een korte stedentrip in Bangkok. Wat voelde dit weer ongemakkelijk aan zeg. Die hotelkamer, hoe groot ook, voelde niet thuis. Wat konden we doen om ons weer thuis te voelen? Ten eerste moesten we accepteren dat dit de komende dagen ons thuis was. En hierbij hoorde ook het accepteren van het onaangename gevoel. Door acceptatie en inzien wat is, zal het oncomfortabele verdwijnen. En dat was ook zo. Na de eerste nacht, die natuurlijk erg onrustig was, accepteerden wij ons nieuwe thuis. Ook hingen we kleine kerstspulletjes op en plaatsten we wat foto's die we meegenomen hadden. Ook hadden we onze reis amuletjes en edelstenen meegenomen en neergelegd. Kleine dingen, maar die kleine dingen maken het meer thuis.

Onze eerste (en waarschijnlijk laatste) kerst in het buitenland.

Het kerstgevoel of groter; het decembergevoel voelt heel anders nu we met 30 graden in zomerkleren naar de kerst vieren. Ja, je hoort hier ook overal wel kerstliedjes en doen de winkels en restaurants erg hun best om de klanten het kerstgevoel te geven, maar toch is het anders. We missen de  kneuterige lampjes in alle winkelstraten, de grote, echte kerstbomen. Maar vooral ook de persoonlijke voorbereiding naar kerst en Oud en Nieuw. 

Ivette's moeder helpen alles klaar te maken voor kerstviering bij de kerk op Vierde Advent. Helpen met het uitzoeken van het kerstverhaal dat elk jaar voorgelezen wordt. De inkopen doen, de kerk klaarzetten. Nu kunnen we haar alleen maar op afstand ondersteunen. 

Verrassingspakket

We werden een paar weken geleden verrast met een pakket dat wij kregen van Ivette's moeder. Zij had een pakket met allemaal kerstspulletjes, kerstster, slingers, noem maar op meegegeven aan een bekende uit Stadskanaal die voor vakantie naar Bali kwam. Een hele fijne verrassing voor ons waarmee we ons tijdelijke huis weer wat meer thuis hebben kunnen maken.

Thuis is waar we zijn en we weten nu dat wij geen reizigers zijn die elke dag naar een nieuwe plek willen reizen. Wij willen een plekje creëren die thuis voelt. Ergens voor langere tijd zijn. Persoonlijk maken. Thuis voelen en dat doen wij dus door kleine dingen, herinneringen mee te nemen. 

Wij roepen altijd heel hard: "thuis is waar we zijn" en dat is ook zo, maar dat betekent niet dat we soms Nederland niet missen. Wij doen er alles aan om ons thuis te voelen. Maar het opgeven van je "echte" thuis is een offer. Een offer waar wij tot op de dag van vandaag geen spijt van hebben. Want ons locatie onafhankelijke leven is tot op de dag van vandaag een droom die uitgekomen is. En dat die droom steeds een beetje aangepast wordt en dat onze wensen steeds een beetje wijzigen, dat is volkomen oké.


Ben jij klaar om binnen nu en één jaar

Locatie onafhankelijk te leven en je baan in loondienst op te zeggen? 

Stap nu in om van 2023 jouw DROOM jaar te maken

Een online jaartraject speciaal op maat voor jullie gemaakt, waar je leert om met een sterke mindset en complete stappenplan jouw droom om locatie onafhankelijk te leven eindelijk waar te maken.

Het complete stappenplan om binnen 1 jaar van een baan in loondienst naar locatie onafhankelijk te leven.


Het jaartraject inclusief een jaar lang begeleiding biedt alle handvatten om een sterke mindset te creëren, om groots te denken en inkomen over de grens op te bouwen.
Het jaartraject waarin je alles leert om binnen 12 maanden van een baan in loondienst naar een locatie onafhankelijk leven gaat, met een inkomen over de grens.

De TRAVEL methode.


Waarom de TRAVEL methode?
Wij hebben lang nagedacht hoe we dit traject gaan noemen.
Reizen stond natuurlijk bovenaan.
Dat is het grote doel om te halen met dit traject.
Maar om dat doel te halen, zullen jullie een aantal stappen bij langs moeten gaan.
En heel eerlijk, het is een makkelijke formule. Elke maand komen een aantal aspecten terug en die formule hebben we een heerlijk reissausje gegoten, namelijk de TRAVEL methode

De GROEPSCOACHING start op donderdag 19 januari 

Er is ruimte voor maximaal 15 personen VOL = VOLJeroen en Ivette


  Deze podcast is ook te vinden op: 

  Of ga zelf aan de slag om jouw DROOM leven waar te maken 

  Ivette Langeveld

  online training "van DROOM naar DOEN" 

   Het KRACHTIGE programma jouw locatie onafhankelijk leven te starten!

  Het programma om in 3 simpele en krachtige stappen met een positieve mindset jouw doelen te behalen, ideale droomleven te leven en jouw awesome 2.0 versie gaat leven vanuit bruisende energie, meer geluk en vrijheid

  Nu voor € 195

  inclusief heel veel extra bonussen